Ärr på armen och kortärmat

Klasskamrater, nollning, familjeliv, husdjur, fritid, et cetera.
Mandarina
Inlägg: 2
Blev medlem: 27 okt 2017, 20:29

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av Mandarina »

Hej,
tänk att mitt första inlägg skulle handla om det här.
Jag har bestående ärr på armen, för ett vant öga är det tydligt att de är från skärsår.
Dessa ordnade jag själv när jag var 13 år, idag ångrar jag mig men så vitt jag vet finns inget effektivt sätt att ta bort ärren.
Min plan är att komma in på läkarlinjen och min dröm är att bli läkare.
Hur skulle det funka för mig? Att ha kortärmat skulle vara svårt, tänker jag. Det skulle kanske påverka vad patienterna tänker om mig negativt. Kanske få dem att känna sig mindre trygga.

Hur ska jag tänka här?

Vänliga Hälsningar
Gäst

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av Gäst »

Jag kan tänka mig att någon som faktiskt är läkare eller läkarstudent kan ge dig ett bättre svar, men jag hoppas mitt svar kan bidra på något sätt.

Många läkare har ju ofta en vit rock på sig och den vita rocken är nästan synonym med läkare så om du vill kan du använda en vit rock för att inte visa ärren. När du har kortärmat tror jag att det kan vara bra att du vet vad du ska svara om någon frågar om dina ärr. Utifrån din lilla text så uppfattar jag det som att du är lite osäker kring dina ärr och det är naturligt. Men jag tycker att du inte ska ha någon negativ inställning till dina ärr, försök inta en neutral inställning till ärren och acceptera dem (det kanske du redan gjort), de är en del av dig och vem du är som person. Dessutom kan man tänka i positiva banor när det gäller patienter, någon patient kanske också har ärr, då blir det tvärt om att de kanske litar mer på dig än en annan läkare utan ärr.

Det är en hel del praktik på läkarutbildningarna i utbildningssyfte och det är först då du kommer in i läkarrollen. I praktikerna kan du då lägga till ett eget litet utbildningsmoment om hur du ska tänka kring dina ärr så att du vet hur du ska tänka kring det när du förhoppningsvis lyckats ta en läkarexamen.
Alladin
Inlägg: 2
Blev medlem: 17 apr 2017, 21:18

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av Alladin »

Ett alternativ kanske kan vara att täcka de med en tatuering. Det skulle kunna få dig att inte tänka på att du har ärr som syns. Bara en tanke...
Johannes

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av Johannes »

Tyvärr är det ju så att man i mötet med patienter måste bära kortärmat pga hygienskäl.

Jag tror att det säkert finns folk som kommer att döma dig på grund av detta, precis som folk dömer folk av alla möjliga olika anledningar (hudfärg, sexuell läggning, personlighet) och du kommer kanske tycka att det är obekvämt men det hindrar dig absolut inte från att bli läkare!

Sen om du verkligen tycker att det är för jobbigt för att visa så finns det massa specialiteter inom läkaryrket och det går ALLTID att hitta något som passar just dig.
57X

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av 57X »

Min inställning är att den, som ska arbeta med människor som har det svårt, blir mer trovärdig om hen har varit med om några svårigheter själv, än om allt har gått på räls. Så jag tror snarare att det är de läkarstudenter, som har gått raka spåret med alla rätt alltid, och gärna hoppat över en klass eller två, men inte har några livserfarenheter, som kan få problem med trovärdigheten i början av sitt yrkesliv.
Gusten

Ärr på armen och kortärmat

Inlägg av Gusten »

Det är inga problem. Jag vet en läkare som har rispat båda armarna grovt från ung ålder. Det har däremot inte varit något dåligt utan personer runt omkring henne har blivit inspirerade.

Jag vet att en liten tjej på ett ungdomshem som hade det taskigt ställt hemma skar sig på armarna. Hon mötte en dag denna läkare och sken upp som en sol. Hon fick nog hoppet tillbaka, För efter regn kommer solsken.

Det symboliserade att bara för att du mår dåligt är inte livet över. Du kan bli vad helst du bestämmer dig för! Även LÄKARE! :ja:
Skriv svar