Beslutångest!

Bostad, studentliv, möjligheter, kurser, praktik, tillgodoräknande, et cetera.
lilme

Beslutångest!

Inlägg av lilme »

Hej!

Jag läser första året på Umeås läkarprogram och har nu blivit antagen på KI.

KI har alltid varit min dröm under mina gymnasieår men när jag väl började plugga insåg jag att Umeå var inte så illa, förvånansvärt bättre än vad jag hade förmodat. Studentlivet utan föräldrarna flyter bra, jag tycker väldigt om mina vänner och Umeås mysiga stämning.

Men sen tänker jag att KI är ju KI, man har ju inte alltid denna enorma chansen att få börja plugga där. De har jättemycket som Umeå inte har liksom utbytesprogram och massor av resurser. Stockholm har ju också massor att bjuda på och vänner kan man skaffa sig.

Men äääh.. Törs jag byta utan att veta vad som exakt väntar på mig? Att acceptera att det kanske inte blir lika bra som Umeå?

Tips? Hur ska man tänka?
KI-kursare111111

Beslutångest!

Inlägg av KI-kursare111111 »

Du kan alltid ta studieuppehåll och testa KI i en termin. Studentlivet på KI är inte så illa som alla tror. Finns sköna kårföreningar och folket är schyssta så varför inte ta chansen om det är en drömskola för dig.
Gäst

Beslutångest!

Inlägg av Gäst »

Det låter verkligen som du trivs bra i Umeå. Det finns alltid risker med att plötsligt byta och flytta. Vet du om KI kommer tillgodoräkna dina kurser hittills? Vet du om du kan gå tillbaka till Umeå annars? Den stämningen som du beskriver kommer du inte hitta i Stockholm. Tänk vad du kan vinna och förlora med bytet.

Som du säger har KI ett fantastiskt rykte men det betyder inte nödvändigtvis att du kommer få en bättre utbildning eller det komma hjälpa dig. Alla läkarprogram i Sverige är av hög klass och följer samma standard. KIs rykte är främst inom forskning och om du inte är intresserad av det spelar det ingen roll. När du söker jobb och sådant i Sverige vägar alla läkarexaminationer lika mycket oavsett lärosäte.
Skriv svar