Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

Re: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av medstud1 » 13 nov 2012, 13:48

Om det är en privat vårdcentral du praktiserar på kanske du kan få lite rabatt hos dem? De borde väl ändå kunna utföra undersökningen om du bokar tid och tar det direkt efter skolpasset?

Re: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av Finapa » 10 nov 2012, 03:04

Önskar att jag själv hade kunnat signera intyget men då skulle jag bevisligen inte ha någon nytta av en yrkesförarutbildning.

Har lite av en bra relation med både handledaren och en AT-läkaren på primärvården. Blir nog i slutändan tvungen att punga ut från egen ficka men vill ändå försöka att snällt och smidigt fråga någon av dem om en snabb undersökning nästa gång någon patient uteblir. Det skadar ju inte:)

Re: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av Dr portalen » 02 sep 2012, 15:59

Lite billigare hos Norvia: 950 kr

http://www.norvia.se/lakarintyg.asp

Re: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av empezar » 30 aug 2012, 14:04

Handledarna är ju rätt upptagna som det är. Jag hade inte frågat.

Re: Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av Betong » 30 aug 2012, 11:44

Vet faktiskt inte vilken relation du har till din handledare, men i mina öron låter detta aningen fräckt. Om jag har förstått dig rätt så ber du läkaren att kryssa i rutorna utan att undersöka dig, vilket känns direkt olämpligt. Läkaren medger alltså med sin signatur att du är fullt frisk, utan att ens ha kollat att du är det. Tycker du att samhället, och vården, borde fungera på detta sätt? Även om du tycker att du är fullt frisk så kan handledaren, som du säkert förstår, inte vara lika säker.

Visst, du har inte så mycket att förlora på att fråga, men det beror också på hur du ser det. För det första kan detta bli lite pinsamt både för dig och handledaren, om du ber om något som känns uppenbart olämpligt och kanske till och med fräckt. Om du dock skiter i handledaren och inte bryr dig om vad denne tycker, så visst fråga på.

Oavsett vilket tycker jag att du ska betala för läkarundersökningen med gott samvete oavsett hur mycket det kostar. Tänk på att dessa pengar lätt kommer att tjänas in när du får din fordonsbehörighet och börjar jobba!

Handledaren på primärvården skriva läkarintyg?

av Finapa » 30 aug 2012, 00:03

Jag ska söka körkortstillstånd för högre behörigheter (lastbill, buss, taxi) och då måste man ha läkarintyg. Det kostar över tusingen.

Det här är läkarintyget och det är löjligt mkt pengar för att få några nekande kryss i några rutor, i och med att jag är fullt frisk.

Går det an att fråga handledare på primärvården att kryssa i dessa rutor? Jag tänker själv att man har ju inte så mkt att förlora på att fråga i alla fall. Istället kanske man kan spara lite över en tusenlapp och det kan ju istället gå till mat och hyra.

Upp