Tips till en blivande läkarassistent inom psykiatrin?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Tips till en blivande läkarassistent inom psykiatrin?

Tips till en blivande läkarassistent inom psykiatrin?

av Utlandsstuderande » 01 maj 2016, 21:35

Enligt den preliminära infon jag har fått så handlar det om samordning av insatser på avdelningen, hålla koll på att saker görs (provtagning, remisser, kontakt med öppenvården), samtal med patienter inför att man ska skriva vårdplan, vissa läkaruppgifter som att skriva läkemedelsberättelse. Ska få mer detaljerad info senare. Ja, det är en psykosavdelning tillhörande ett större sjukhus.

Tips till en blivande läkarassistent inom psykiatrin?

av babbeloke » 01 maj 2016, 12:09

Vad har du för arbetsuppgifter som läkarassistent och ska du jobba på sjukhus?

Tips till en blivande läkarassistent inom psykiatrin?

av Utlandsstuderande » 01 maj 2016, 00:03

Hej!

Jag läser nu min fjärde termin och har fått jobb som läkarassistent på en psykosavdelning i sommar. Med tanke på att vi inte har haft någon kurs i psykiatri än så tänkte jag fråga om någon med erfarenhet inom psykiatrin har några nybörjartips, och ev. tips på hur man på bästa sätt kan förbereda sig, samt saker man bör tänka på i början? Har hittills fått rådet att börja läsa i DSM V, vilket jag gör så ofta jag hinner (mest för att bekanta mig med terminologin samt läsa på om vanliga diagnoser).

Tack på förhand.

Upp