Byte från Linköpings Universitet till Karolinska Institutet

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Byte från Linköpings Universitet till Karolinska Institutet

Byte från Linköping till Karolinska

av Praktikant » 11 dec 2018, 16:16

Hej,
Jag har en fråga angående byte från LiU till KI. Jag ska avsluta termin 7 på LiU och är antagen på KI till vårterminen. Är det någon som vet hur mycket man kan tillgodoräkna sig?

Ifall ni känner någon som bytt/känner någon som har bytt studieort från Linköping till Stockholm under kliniska terminerna?
Isåfall vilken termin och hur mycket fick ni tillgodoräkna?

Byta från Linköping till KI, bra val?

av Gäst » 10 dec 2015, 22:44

Gäst skrev:Hallå! Jag funderar på att eventuellt byta från Linköping till KI. Går t1 nu och kommer därmed gå om t1 på KI. Endast med utbildningens kvalité i åtanke, är detta ett bra val? Samt vad gäller framtida karriärsmöjligheter? Vad finns det för för-/nackdelar? Ni som går på KI eller har bytt till KI, är ni glada över att ni gjorde det? Känner mig oerhört osäker. Jag vill flytta till Stockholm, men inte ge upp en jättebra utbildning.
Min erfarenhet: har gått T1 i Linköping och har sedan bytt till KI pga familj

Den generella föreläsningskvalitén är något bättre i Linköping. Det är färre föreläsningar där, men det är väldigt få som jag har gått på och skulle kalla för dåliga. På KI har man föreläsningar varje dag och ett antal (kanske 10-30%) av dem kommer hållas av folk som inte är så bra på att föreläsa (ofta är det doktoranderna som sämre).

Man tar något mer ansvar för att vara i fas på KI då man inte längre har PBL . (KI: 1 grupparbete/månad vs LiU: 2 gruppträffar/vecka). Seminarium på KI är inte grupparbeten, utan snarare miniföreläsningar eller ett litet förhör.

Annars är det också små skillnader i upplägget och vad olika föreläsare fokuserar på. På KI har vi inte ens i närheten lika mycket embryologi den första terminen om jämför med Linköping. Istället har man trippelt så mycket biokemi på KI (i princip 50% av T1).

Kurslitteraturen är i princip den samma i Linköping och KI, och det är egentligen där all pre-klin-info är. Så i princip är det inte så stor skillnad. Du blir nog ungefär lika bra läkare om du går på KI eller Linköping, eller något av de andra lärosätena i Sverige.

Är forskning du vill hålla på med så ska du nog till KI. Betydligt mycket bättre möjligheter på KI för att de får typ 50% av alla forskningspengar i Sverige. Men det betyder inte att det är dåligt i Linköping (det finns ju någon forskningsförberedandekurs man kan börja gå på T2/T3). Och en av de som föreläste om forskning för oss på introdagen på KI gjorde sin PhD i Linköping.

Vill du jobba i Stockholm i framtiden lär det vara bättre om du går på KI, då du får enklare kontakt med de olika sjukhusen. Vill du däremot jobba i Linköping, Jönköping eller ett av de andra sjukhusen man kan bli utplacerad på på LiU, så ska du nog gå kvar i Linköping.

Om du har jättesvårt att välja, men har gått om tid i ditt liv så kan du alltid 'prova' KI en termin genom att ta studieuppehåll i Linköping och sedan byta tillbaka om du ångrar dig. Eller så kan du skugga en KI student en dag (om du vill göra det så måste du nog göra det snarast innan tentaperioden börjar), och avgöra själv hur KI är.

Byta från Linköping till KI, bra val?

av Nils » 03 dec 2015, 02:36

Hej!

Den allmänna bilden är att KI underlättar för utländska karriärmöjligheter, dels på grund av ryktet och dels på grund av kontakter som forskarna där har. Det finns också goda forskningsmöjligheter vid KI.

Därmed inte påstått att KI automatiskt skulle vara bättre inom varje enskilt forskningsområde.

Byta från Linköping till KI, bra val?

av Gäst » 02 dec 2015, 18:31

Hallå! Jag funderar på att eventuellt byta från Linköping till KI. Går t1 nu och kommer därmed gå om t1 på KI. Endast med utbildningens kvalité i åtanke, är detta ett bra val? Samt vad gäller framtida karriärsmöjligheter? Vad finns det för för-/nackdelar? Ni som går på KI eller har bytt till KI, är ni glada över att ni gjorde det? Känner mig oerhört osäker. Jag vill flytta till Stockholm, men inte ge upp en jättebra utbildning.

Byte från Linköpings Universitet till Karolinska Institutet

av elisabet29a » 01 dec 2015, 17:37

Hej!

Jag går just nu T4 på Linköpings universitet och undrar om det går att påbörja T5 utan att gå om en termin. I linköping läser vi Neuro i termin 5 och har preklintentan då. I termin 6 påbörjar vi vårt projektarbete. För karolinska börjar klin termin 5 och projekt arbetet skrivs i senare terminer. Är det någon som vet hur det gått för andra som byter vid T4 från linköping? vad läser KI som Linköping inte läser upp till termin 4?

tack på förhand

elisabet

Byta till KI

av janne » 14 jul 2015, 12:15

Tack Wolthura för svar!

Byta till KI

av sirretv » 13 jul 2015, 20:20

Du ställde samma fråga i denna tråd: http://läkarstudent.se/forum/viewtopic.php?f=90&t=4611
Svara där :)!

Byta till KI

av sirretv » 13 jul 2015, 20:16

KiStud skrev:SirreTv känner du nån i T2 läk på kI?
KiStud, vet inte. Säkert, vem syftar du på?

Byta till KI

av KiStud » 13 jul 2015, 18:21

SirreTv känner du nån i T2 läk på kI?

Byta till KI

av sirretv » 12 jul 2015, 22:49

Är det så lätt att hoppa av och byta lärosäten?

Upp