Varför bli specialistläkare?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Varför bli specialistläkare?

Re: Specialistläkare?

av Nils » 27 jul 2009, 22:01

g211 skrev: Vad menade du med det? En med.kand. och en jur.kand. och jobba med läkemedel? Jag är nämligen själv lite nyfiken på denna kombo...
Jag tänkte främst på arbete som jurist inom läkarvärlden, t.ex. HSAN och dylikt (jurister som endast är lekmän inom medicin är inte optimala för att bedöma många medicinska ansvarsfrågor, för att nämna en möjlig vinkling), men andra saker borde också vara tänkbara (t.ex. kan kanske kombinationen av medicinska och juridiska kunskaper vara intressant inom läkemedelsvärlden - jag skulle rekommendera att du hör dig för hos läkemedelsföretagen och skaffar dig en överblick över läget, kanske kan du rentav på så sätt fixa ett sommarjobb inom din önskade inriktning redan tidigt under läkarutbildningen).

Re: Specialistläkare?

av g211 » 27 jul 2009, 18:34

Därtill finns också ett antal andra tänkbara karriärer, t.ex. kombinering av juridik och läkarexamen, som kanske inte fordrar alltför mycket specialistkunskaper.
Vad menade du med det? En med.kand. och en jur.kand. och jobba med läkemedel? Jag är nämligen själv lite nyfiken på denna kombo...

Re: Specialistläkare?

av Nils » 09 jul 2009, 23:23

De som blir forskare behöver inte ens ta legitimationen... bland dem som skall arbeta som just läkare är det dock klart vanligast med specialistutbildning, även om den ibland kan dröja några år.

Därtill finns också ett antal andra tänkbara karriärer, t.ex. kombinering av juridik och läkarexamen, som kanske inte fordrar alltför mycket specialistkunskaper.

Överläkaren bestämmer och underläkaren lyder. ;)
(Mera exakt kan man säga att underläkaren gör mindre kvalificerade/udda uppgifter och har mindre ansvar än överläkaren, förutom den lägre placeringen i beslutshierarkin. Överläkarna torde få en större andel av de intressantare fallen.)

Varför bli specialistläkare?

av Milly » 08 jul 2009, 12:36

Satt här och funderade över den kommande antagningen och diskussioner man har fått ta över den långa utbildningen. Efter AT-tjänsten hoppas man bli legitimerad läkare men sedan? Fortsätter de allra flesta och söker ST-tjänst á fem år? Eller är det okej om man säger att "nej, jag är nöjd över min legitimation och fortsätter jobba så här?". Jag har alltid tagit det för givet att man läser vidare till sin specialistkompetens men det kanske inte är så? Är det av intresseskäl som man väljer att fördjupa sig? Arbetsuppgifter? Lön?

På tal om arbetsuppgifter så är jag också nyfiken på vad som skiljer underläkarens arbetsuppgifter mot överläkaren, har ni svar på det också blir jag :D !

Upp