Dubbelspecialisering psykiatri/allmänmedicin

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Dubbelspecialisering psykiatri/allmänmedicin

Dubbelspecialisering psykiatri/allmänmedicin

av Nils » 16 dec 2015, 01:30

Jag har inte själv träffat någon sådan dubbelspecialist ännu (som jag minns) men en sådan dubbelspecialisering skulle säkert kunna vara användbar på vårdcentraler, särskilt i områden med förhöjda problem med psykiatriska sjukdomar eller missbruk.

Den skulle definitivt vara användbar på slutna psykiatriska vårdavdelningar, där det annars brukar vara nedsatt tillgång för patienterna till allmänmedicinsk kompetens (många psykiatrer är inte experter på somatiska sjukdomar och det är omständigt att ordna möten mellan patienter och allmänmedicinare, oavsett om mötet ska ske på avdelningen eller på vårdcentral).

Dubbelspecialisering psykiatri/allmänmedicin

av Yeyewata » 01 dec 2015, 21:16

Hej,
Jag har hört att det är vanligt med dubbelspecialisering psykiatri/allmänmedicin i USA men inte lyckats hitta information kring det i Sverige. Är det så att det är vedertaget även i Sverige? Hur många år läser man ST i så fall och hur använder man sig av de två kunskapsområdena i arbetslivet? Finns det en vits med denna dubbelspecialisering?
Mvh

Upp