AT efter studier i Polen

Läkaryrket, legitimation, specialistutbildning, arbetsmarknad, arbetsvillkor, et cetera.
johanni
Inlägg: 66
Blev medlem: 07 mar 2010, 21:00

AT efter studier i Polen

Inlägg av johanni »

Hej

Har en fråga angående studier i Polen, där man som jag har förstått det är tvungen att göra AT tjänst för att få legitimation. Jag har en kamrat som ska börja studera i Gdansk, det jag undrar är hur stora sannolikheterna är att man får AT plats i någon av de länder som är intressanta för oss svenskar (främst Sverige då), kanske storbritannien? Är man överhuvudtaget eftertraktad? Som jag har förstått det så är det AT-plats brist i Sverige och jag antar att situationen är mycket värre om en 6 års tid...

//Johanni
Användarvisningsbild
Nils
driver läkarstudent.se
Inlägg: 4698
Blev medlem: 22 apr 2008, 23:52

Re: AT efter studier i Polen

Inlägg av Nils »

Svenska studenter i Polen har som regel inte några större problem med att få AT i Sverige (med reservation för att man kan sakna nödvändiga insidekontakter för starkt omkonkurrerade platser). Det finns till och med samarbete mellan ett landsting i sydöstra Sverige och Gdansk där de svenska studenterna får hjälp med sommarpraktik.
Ljuvligt
Inlägg: 10
Blev medlem: 02 jan 2010, 19:52

Re: AT efter studier i Polen

Inlägg av Ljuvligt »

Nils skrev:Svenska studenter i Polen har som regel inte några större problem med att få AT i Sverige (med reservation för att man kan sakna nödvändiga insidekontakter för starkt omkonkurrerade platser). Det finns till och med samarbete mellan ett landsting i sydöstra Sverige och Gdansk där de svenska studenterna får hjälp med sommarpraktik.
Kalmar är landstinget=).

Det brukar ju vara så att många sommarjobbar under sommaren och på så sätt får in en fot. Man kan även auskultera, vilket vissa ställen t.ex. Gdansk kräver/vill att sina studenter skall göra.
Skriv svar