Underläkare efter T9 - möjligheter?

Att som läkarstudent arbeta som underläkare eller läkarassistent: ansökan, arbetsuppgifter, löner, et cetera.
r4ll3
Inlägg: 24
Blev medlem: 22 jun 2014, 06:17

Underläkare efter T9 - möjligheter?

Inlägg av r4ll3 »

Tjo.

Sommaren 2019 har jag gått ut T9 och hade då tänkt arbeta som underläkare. Funderar nu lite över mina möjligheter och rådfrågar er med lite mer erfarenhet. Jag är ursprungligen ifrån Hälsingland men studerar i Stockholm.

* Kan man som icke-examinerad medicine studerande tjänstgöra på akutmottagning inom ex medicin?

* Om ja, brukar då dessa vikariatanställningar vara enbart förlagda till akutmottagning eller brukar man som underläkare få skifta mellan avdelningsarbete och akutsjukvård?

En lite mer regional fråga.

* I Stockholm är mitt intryck att de flesta icke-examinerade tjänstgör på geriatriska, palliativa och psykiatriska avdelningar. Är det på grund av högre konkurrens i Stockholm? Dvs svårare att få vara på medicin- och kirurgkliniken. Kan jag ha nytta av att söka mig mot mindre sjukhus för att öka chansen till tjänstgöring på akuten?

Och en arbetsfråga.

* Om en icke-examinerad är på akuten, finns det möjlighet till uppbackning av legitimerade på plats, eller hur ser verkligheten ut? Att vara själv på akuten på natten som medicine studerande känns lite väl riskabelt, då man har så pass lite erfarenhet.

Tack på förhand.
Johannes

Underläkare efter T9 - möjligheter?

Inlägg av Johannes »

Hej!

1. Ja absolut
2. Finns både och! Skulle tippa på att de flesta är både avdelning och akut. Men det finns vick där man bara är på akuten.
3. ABSOLUT. Det är på grund av konkurrens. På mindre sjukhus behövs du för att bemanna akuten.
4. Du kommer, på de allra flesta ställen i Sverige, ha uppbackning av mellanjour på huset. Det finns nog några undantag fortfarande på mycket små sjukhus på landsbyggden. Detta kan man fråga innan man "tar jobbet".
jfrederiksen427

Re: Underläkare efter T9 - möjligheter?

Inlägg av jfrederiksen427 »

Hörni! Om du vill försöka börja lösa problem med kunskap om främmande språk, men du vet inte vad du ska göra i det här fallet och var du ska hitta en bra lärare, skulle jag helt enkelt rekommendera att du uppmärksammar den här webbplatsen . Jag är säker på att du kommer att vara nöjd, precis som jag
Skriv svar