Sida 1 av 3

Byte från Karolinska Institutet till Uppsala Universitet

Postat: 29 jul 2010, 22:47
av megamonkey
Någon med erfarenhet/kunskap om det går att byta från KIs till UUs läkarprogram utan att läsa om terminer? Har fått olika bud om detta, beroende på vem man pratat med på UU. Någon som har denna info?

Re: byte KI till UU

Postat: 31 jul 2010, 07:27
av adamsthlm
Vill bara passa på att lägga in en fråga här...är det någon som vet hur pass "bebyteligt" läkerprogrammet i sverige är? Alltså hur pass det går att byta universitet (jag tänker mest på till KI från något annat ex. Uppsala) utan att behöva läsa om något? Tackar för svar

Re: byte KI till UU

Postat: 01 aug 2010, 03:07
av Nils
Ifall man tajmar det rätt så kan man byta utan att behöva läsa en termin extra. Missar man ett sådant tillfälle så kan det dröja någon termin innan nästa kommer och de två tänkta läkarprogrammen är i fas med varandra.

Re: byte KI till UU

Postat: 10 aug 2010, 11:09
av megamonkey
Har nu fått tydligt svar från UU angående ovanstående fråga. Byte rakt över från till UU är inte möjligt - åtminstone inte någon av T2-6. Verkar vara mycket att komplettera, så man får söka om från T1 och tillgodoräkna det som går. I mån av plats kan man då läsa terminer parallellt.

Byte av läkarprogram från KI till UU

Postat: 28 dec 2010, 12:39
av eb2216
Hejsan.
Jag har snart läst hela första terminen på läkarprogrammet på KI, men känner att det skulle passa bättre för mig att plugga i Uppsala. Jag har sökt och kommit in till vårterminen på UU, är det någon som kanske nyligen gjort samma byte och vet vad man får tillgodoräkna och ifall det finns nått sätt att slippa läsa en extra termin?

Re: Byte av läkarprogram från KI till UU

Postat: 05 jan 2011, 15:17
av megamonkey
Hej,

ska eventuellt göra samma byte fast till T3 - för mig verkar det som om de tillåter det i mån av studieplats och att schemat fungerar belastningsmässigt och praktiskt. Men förutsätter även att jag läser in lite från t1 och 2 - inte fått def svar än. Kontakta Kajsa Bäckström snabbt som ögat om du inte redan gjort det. Kajsa.Backstrom@uadm.uu.se, har tyvärr inget telefonnr - men det brinner nog i knutarna om du ska få nåt svar innan det drar igång - lycka till!

Re: Byte av läkarprogram från KI till UU

Postat: 05 jan 2011, 20:55
av Avexa
Som sagt, kontakta Kajsa Bäckström om det hela. Troligen kommer du dock få läsa T1 i Uppsala (då KI och Uppsala läser olika saker under den terminen) men sedan på T2 då cellbiologin kommer in så kan du nog få hoppa upp och göra vissa kompleteringar.

Re: Byte av läkarprogram från KI till UU

Postat: 20 jan 2011, 15:29
av adamsthlm
Men kan man byta från KI når man inte kan byta till det? Eftersom KI inte stödjer den direkta överflyttningen (vet inte om detta beror på att deras kurser inte överrensstämmer med andra eller om de bara är elaka). Hur kommer det sig i sådana falla att KI inte vill ta emor överflyttningar?

Re: Byte av läkarprogram från KI till UU

Postat: 20 jan 2011, 16:44
av Nils
Gissningsvis skulle det vara för högt söktryck på den direkta överflyttningen (KI är ju väldigt populärt).
Genom att endast använda antagning+tillgodoräkning kan de begränsa antalet ansökningar som de behöver hantera.

Byte från KI till Uppsala

Postat: 17 jul 2011, 20:23
av eb2216
Hejsan.
Jag har läst två terminer på läkarprogrammet på KI, men känner att det skulle passa bättre för mig att plugga i Uppsala. Jag har sökt och kommit in till termin 1 på UU nu till hösten. Jag hoppas nu kunna tillgodoräkna mig upp i terminerna. Jag undrar ifall det finns någon här som nyligen gjort samma byte och vet vad man får tillgodoräkna sig och ifall det finns nått sätt att slippa läsa en extra termin?

All hjälp och alla tips tas tacksamt emot.