Estimated time needed for Swedish?

Requirements, application, admission, et cetera.
success

Estimated time needed for Swedish?

Inlägg av success »

Hej!

Innan jag börjar så vill jag påpeka att min svenska är inte helt perfekt, så några fel här eller där kommer att förkomma.

Jag har i den senaste tiden börjat läsa igenom den här forum och tycker att den är mycket gynnande resurs för aspirerande läkar studenter. Hursomhelst, så har jag märkt att det finns en bra del här som har kommit från ett främmande land, kompletterat i svenska och andra ämnen, sen tagit sig in till den svenska läkarprogrammet. Jag är i ett likande situation; studerar gymnasiet utomlands och vill helst återvända till Sverige och komma in på programmet. Jag kan prata flytande svenska och allt, eftersom jag var född i Sverige och levt där för 9 år innan jag flyttade utomlands och i nuläget så besöker jag varje sommar för att hålla svenskan på nivån. Men, jag är lite begränsat när det kommer till att skriva svenska så jag måste helst studerar det för ett tid för att nå den passade nivån för högskolestudier. Nu, jag undrar om hur mycket tid det där kommer att ta, och vad är den snabbaste, samt effektivaste språkmässigt, vägen att välja. Jag skulle ligga mig själv ungefär nära åskurs 9 när det gäller svenskans nivå, om det skulle hjälpa.

Tack i förväg! :glad:
Mustafa Al-Attar
Inlägg: 410
Blev medlem: 17 jul 2011, 16:06
Kontakt:

Re: Estimated time needed for Swedish?

Inlägg av Mustafa Al-Attar »

Från mina erfarenheter, om du pluggar Svenska för 6 månader så kommer det säkert att räcka :)
jag själv bodde i Sverige i 6 år och kunde komma in på läkarprogrammet och om en månad börjar termin 3!
tänk på att jag är inte Svensk och har inte läst Svenska innan, vilket innebär att det kommer gå kanon bra för dig. Det är bara att plugga lite extra än vanligt :cool:
Lycka till
Mustafa Al-Attar
Skriv svar