Lund eller KI neurokirurg

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Lund eller KI neurokirurg

Re: Lund eller KI neurokirurg

av Nils » 15 jan 2024, 23:01

Lite sent svar nu, men för den händelse att någon undrar samma sak i framtiden:
  • Neurokirurgi bedrivs vid universitetssjukhus.
  • För att få ST vid universitetssjukhus brukar (ryktesmässigt) forskning/doktorerande anses vara meriterande, kanske rentav nödvändigt.
  • Det kan då vara fördelaktigt att studera vid lärosäten som erbjuder goda förutsättningar för att påbörja och bedriva (relevant) forskning/doktorerande.
  • Både Karolinska institutet och Lunds universitet har generellt starka anseenden, vad forskning anbelangar. Hur lärosäten bör värderas i praktiken, relativt varandra, kan dock variera över tiden.
  • Mitt råd blir därför bara generellt: dels att jämföra hur mycket neuro(kirurgi)forskning som bedrivs för närvarande, och dels att jämföra de aktuella möjligheterna, förutsättningarna och villkoren för att forska/doktorera vid respektive lärosäte. Möjligen även väga in hur de personliga förutsättningarna vore på de olika orterna.
    (Om man vill söka sig utomlands kan det även vara en idé att väga in dels hur gott anseende lärosätets forskning har utomlands, och dels vilka internationella samarbeten lärosätet har.)
Ovanstående skrivet med reservation för att jag inte är en expert i ämnet.

Lund eller KI neurokirurg

av Astrocyte » 14 dec 2022, 12:45

Jag har 1,85 på HP så kommer in på både Lund och KI. Har redan kommit in på Lund till våren då jag satte det som etta på antagning.se. Bor i Skåne så kommer bo hemma hos mina föräldrar och pendla (slipper leta boende och betala extra).

Mitt mål med läkarprogrammet är att bli neurokirurg. Väldigt svårt att få en ST inom neurokirurgi så min fråga är hur man ska tänka och vilket av Lund eller KI man borde välja för att öka sina chanser att få en ST inom neurokirurgi?

Den enda anledningen till att jag ens funderar på KI är den självklara prestigen och alla möjligheter som kommer med det (forskning och utomlands). Är ej intresserad av att jobba utomlands men är intresserad av forskning (nästan ett måste för neurokirurgi).

Upp