MRSA-provtagning

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: MRSA-provtagning

MRSA provtagning

av visitor » 24 feb 2016, 20:06

Hej!

Har inte gjort MRSA screening men det görs på all personal som varit i kontakt med vården utomlands antingen som patient, student eller vårdare.

Svårt att säga hur hög risken är för att vara infekterad då den oftast är latent. Sverige har dock historiskt jämfört mot utlandet haft få MRSA-fall men de senaste åren har antalet tyvärr ökat dramatiskt.

Är du positiv görs ett nytt test för att säkerställa att det första inte var kontaminerat. Därefter görs en utredning och anmälan då bakterien är anmälningspliktig. Samtidigt får du såklart behandling. Du kommer inte kunna praktisera på IVA under tiden då patienter där är extra mottagliga för sjukdomar på grund av nedsatt immunförsvar.

MRSA-provtagning

av lyralice » 24 feb 2016, 16:57

Hej alla!
Jag är en läkarestudent från Österrike och kommer att göra en klinisk praktik på KI i Mars/April. Jag behöver en negativ MRSA provtagning för att få arbeta på intensivavdelningen.
Har ni någonsin gjort en sådan MRSA provtagning? Hur hög är risken för att vara infekterad med MRSA och vad gör man om man är positiv?

Tack! :glad:

Upp