Söka tjänst: läkarassistent

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Söka tjänst: läkarassistent

Söka tjänst: läkarassistent

av Mr Kaukasus » 07 feb 2016, 17:41

Tack @Nils :)

Söka tjänst: läkarassistent

av Nils » 07 feb 2016, 14:17

Det kan vara mycket givande. Det kräver inte (särskilt mycket) klinisk erfarenhet - det viktiga är den medicinska terminologin, plus datorvana med mera.

Söka tjänst: läkarassistens

av Mr Kaukasus » 02 feb 2016, 10:02

Tack för hjälpen! Det låter rimligt att det är lite tidigt för läkarassistens så tidigt i utbildningen. Kommer titta runt under dagarna kring uskatjänst. Hur ser ni förresten på medicinsk sekreterare? Kan det vara givande eller ens aktuellt efter avklarat T3?
@Forczen

Söka tjänst: läkarassistens

av Forczen » 31 jan 2016, 22:45

Ja jag vet om ett liknande upplägg i i bl.a. Borlänge och Ludvika som du har haft. Men inte alla har haft samma tur

Söka tjänst: läkarassistens

av Hakke1 » 31 jan 2016, 21:55

@Forczen
Jag har jobbat som läkarass i två somrar i Dalarna och haft i princip samma arbetsuppgifter som jag haft under mina VC-placeringar; d.v.s. först fått träffa patienterna på egen hand, tagit anamnes + status och kommit fram till en prel. diagnos. Denna har sedan presenterats för min handledare som också får träffa patienten och sedan bestämma vad som händer med patienten. VC i Dalarna blir ju allt som oftast snarare närakuter än "vanliga" vårdcentraler p.g.a. den tyngre belastningen som två-trefaldigt större befolkning under sommaren (läs turister/sommarhusfolk) resulterar i. Väldigt givande och roligt!

Söka tjänst: läkarassistens

av Forczen » 31 jan 2016, 21:14

Håller med dig Hakke :)!

Känner till vissa Vc som anställer läkarassistenter men i praktiken jobbar dessa med provtagning och lite annat. Om något roligt händer så får man se detta och kanske får sätta några stygn någon gång, men annars så är man i praktiken en uska.Ganska vanligt att det är så i Dalarna vad jag har hört och det tar bort lite utav charmen med att vara läkarass.

Känner vissa som varit på Vc där man varit 2-3 studenter på 1 handledare. Läkarassistenterna har egna patienter och stämmer av med handledaren som sitter med administrativa uppgifter hela dagen. Och så roterar läkarna varje dag om vem som har hand som detta. Fungerat riktigt bra vad jag hört

Söka tjänst: läkarassistens

av Hakke1 » 31 jan 2016, 20:30

Jag tror helt ärligt inte att det går att jobba som läkarass efter T3. Du har ju i princip noll klinisk erfarenhet och jag har svårt att se vad en VC/klinik ska få ut på att anställa dig. Skulle rekommendera dig att söka ett USK-jobb till denna sommaren istället och ge läkarassandet en chans efter T5 (även om majoriteten kräver 6 terminer i ryggsäcken). En del sjukhus har speciella program för läkarass/med kands, t.ex. "Läkarskolan" som Skaraborgs län har på somrarna. Annars gäller det att Googla efter annonser samt att testa maila vårdcentraler/sjukhus där du kan tänka dig att jobba och helt enkelt fråga om det finns sådana tjänster. Lycka till! :)

Söka tjänst: läkarassistens

av forczen » 31 jan 2016, 18:15

Jag tror att det varierar lite men häromkring (Örebro) är det oftast runt termin 7 eller 8 som man kan söka tjänst som läkarassistent på vårdcentral eller sjukhus. Känner några som fått en liknande tjänst i dalarna vid termin 6 på vårdcentral.
Aldrig hört om att någon skulle ha fått läkar.ass jobb efter termin 3 då man inte kan göra mycket mer än blodtryck, lite prover och annat. Men då är man en uska även om kontraktet säger något annat.

Om du vill vara läkarass så tidigt i utbildningen tror jag att du måste försöka få kontakt med allmänläkare och chefer ganska snart. Tjänsterna brukar tillsättas tidigt på året i januari/februari. Chanserna är otroligt mycket högre för Vårdcentral än för att du skulle få på sjukhus (där gäller uska eller vårdbiträde med tanke på hur långt du kommit i utbildningen).

Hoppas det hjälper lite!
Berätta gärna om du lyckas hitta ett jobb senare!

Söka tjänst: läkarassistent

av Mr Kaukasus » 31 jan 2016, 17:23

Hej!
Jag kommer ha gått klart tredje terminen efter våren och tänkte ansöka till sommarjobb som läkarassistent.

Det jag undrar är vem man bör rikta sin ansökan till för maximal pang? Min tanke är enhetschefer/verksamhetschefer känns naturligt då de ansvarar för personalen. Å andra sidan, funderar jag ifall om man kontaktar specifika läkare inom olika specialistområden, och ser med dem om de har möjlighet att dels ha mig där, och dels isåfall att bidra med lite stöd för ansökan om tjänsten till enhets-/verksamhetschefen, ungefär som när man ansöker om stipendie genom en forskningsgrupp.

Ytterligare en fråga är då om man kan ansöka om tjänsten inom både vårdcentraler och sjukhus, eller om det är bara sjukhusen som tar emot assistenter.

Upp