Kan jag få ett J-1 visum utan att ha gjort AT i Sverige?

Läkaryrket, legitimation, specialistutbildning, arbetsmarknad, arbetsvillkor, et cetera.
Jonas

Kan jag få ett J-1 visum utan att ha gjort AT i Sverige?

Inlägg av Jonas »

Hej, tack för bra info. Jag är svensk medborgare, född och uppvuxen i Sverige. Fick mitt diplom från Medical University of Warsaw, Polen, 2018. Är i USA nu och jobbar på min ansökan, planerar att söka till Match 2020. Jag tror att jag kommer matcha baserat på en relativt stark ansökan, speciellt eftersom jag inte bryr mig vart jag matchar. Jag har pratat med många US och IMG applicants här och jämfört min ansökan med deras :p

Min fråga gäller visum. Kan jag få ett J-1 visum utan att ha gjort AT i Sverige? En kollega från universitetet matchade 2019, han kommer ifrån och bor i Saudiarabien. Saudiarabien gav inte honom ett letter of intent, statement of intent eller vad det nu kallas. USA ville ha bevis på att Saudiarabien har behov av utbildingen som han åkte till USA för, och det hade dom inte utan att han hade gjort saudisk internship. Är detta ett problem för mig i Sverige också? Jag skall söka Internal Medicine. Mycket bra för att mig att veta om det kan bli krångel, för då söker jag bara till program som sponsrar H-B1 visum istället, alternativt så gör jag helt enkelt AT.

Mycket tacksam för svar och vägledning!

Med vänliga hälsningar,
Jonas
Nino

Specialisering i USA

Inlägg av Nino »

Hej Jonas,

Jag är i något liknande situation, är nu en PGY - 1 inom IM vid University of Connecticut. Jag är svensk medborgare, har studerat utanför EU-EES och är här med en J-1 visum, tog min legitimation innan jag Matchade. Fick letter of interest utan några besvär.

Lycka till,
Nino
jacob
Inlägg: 3
Blev medlem: 09 maj 2020, 09:43

Specialisering i USA

Inlägg av jacob »

Vem är det som ger statement of need (eller letter of interest) som du fick??
Skriv svar