Hur många försök vid AT-prov? Få avslag på specialisering?

Läkaryrket, legitimation, specialistutbildning, arbetsmarknad, arbetsvillkor, et cetera.
Fatima

Hur många försök vid AT-prov? Få avslag på specialisering?

Inlägg av Fatima »

Hej alla!

Jag är tyvärr inte så insatt i vad som gäller efter avslutad läkarexamen och har inte heller lyckats hitta svaren på nätet så därför tänkte jag fråga er.

Hur många försök får man vid AT-provet? Finns det en gräns? Hade ju varit synd ifall man genomför en lång och krävande utbildning och sen inte klarar av provet och därför inte kan få jobba, worst vase scenario.

Vad gäller med val av specialisering? Jag personligen är endast intresserad av ett område, men vad händer om många andra väljer samma? Kan man vänta tills det finns en ledig plats alternativt flytta till en annat del av landet eller måste man välja någonting annat?

Det kanske är naiva frågor men jag måste veta bara om riskarna finns ;)
visitor

Hur många försök vid AT-prov? Få avslag på specialisering?

Inlägg av visitor »

Hej!
Jag tror inte det finns någon gräns för hur många gånger det går att skriva. I princip samtliga som gått i Sverige klarar provet på första försöket. Det är inte så konstigt då provet ser ut som vanliga handläggningar. Något man övat på klinik under utbildning, sedan jobbat med under AT och på eventuella vikariat. Det är inte något helt nytt du ska lära dig utan en bekräftelse på att du kan det du blivit lärd.

Specialisering söker du som ett jobb och det är den fria arbetsmarknaden som gäller precis som för AT. Hela norden och EU är öppen för dig.
Skriv svar