Ny bok rekommenderas?

Studieteknik, gamla tentamina, sammanfattningar, övningsmaterial, kurslitteratur, utrustning, et cetera.
Jocke

Ny bok rekommenderas?

Inlägg av Jocke »

Hej!
Ska börja plugga medicin och fick boken "På Klinik - handbok för blivande läkare" rekommenderad av en som redan läser. Ska vara en helt ny utkommen bok, någon som kan se/vet om den är bra?

https://www.studentlitteratur.se/#9789144087511/På+klinik/prova/
gast

Ny bok rekommenderas?

Inlägg av gast »

Hej!

Jag läser just nu till läkare (har tidigare läst 3 år till sjuksköterska) och kan rekommendera dig en bok som heter Hälsa och vårdande: i teori och praxis.

Vi hade den under sjuksköterskaprogrammet och mycket av det som står i boken är såklart lämpad för sjuksköterskor, men vad jag har förstått så har den använts bland läkarstudenter också. Mycket handlar om bemötande, filosofin bakom patienternas mående, hur man ska gå tillväga i olika situationer..

Väldigt lättläst, och väldigt, väldigt nyttig att läsa. Lätt att hoppa från olika kapitel och alla kapitel kan läsas fristående. Finns en länk här nedan till bokus som säljer den, men jag rekommenderar att köpa den på blocket för nån ynka 50 lapp.

http://www.bokus.com/bok/9789127122116/ ... ch-praxis/
jocke

Ny bok rekommenderas?

Inlägg av jocke »

Okej, tack för tips. Den boken jag pratade om verkar dock innehålla alla undersökningstekniker och alla praktiska saker liksom en del juridik också. Har kollat i en väns exemplar och tycker den verkar lovande, utan att kunna så mkt såklart.
Skriv svar