Gruppindelning

Bostad, studentliv, möjligheter, kurser, praktik, tillgodoräknande, et cetera.
Felix

Gruppindelning

Inlägg av Felix »

Hur sker gruppindelningen in i åttagrupper till på KI? Hur länge är man i samma grupp? Byts de ut varje termin eller är man i samma under preklin? Är grupperna helt blandade i ålder, kön och utbildningsnivå?

Mvh,
Felix
KIsss

Gruppindelning

Inlägg av KIsss »

ungefär samma ålder. Minst en i varje 4-grupp (2 / 8-grupp) har en med lite laberfarenhet. Äldre tms. Äldre med barn tms. ja typ de
Hakke1
Inlägg: 97
Blev medlem: 11 mar 2015, 11:13

Gruppindelning

Inlägg av Hakke1 »

KIsss skrev:ungefär samma ålder. Minst en i varje 4-grupp (2 / 8-grupp) har en med lite laberfarenhet. Äldre tms. Äldre med barn tms. ja typ de
Ungefär så. Lägg även till att 2 tjejer/2 killar per 4-grupp (i den mån det går), samt att man försöker para ihop 2 nyinflyttade med 2 Stockholmare.
Felix skrev:Hur sker gruppindelningen in i åttagrupper till på KI? Hur länge är man i samma grupp? Byts de ut varje termin eller är man i samma under preklin? Är grupperna helt blandade i ålder, kön och utbildningsnivå?

Mvh,
Felix
Längd i samma grupp? I 4-grupp utbildningen igenom, men de används i princip bara under T1-2-3-4 (preklin; seminarier, scheman, samma VC, dissekering osv). Under de kliniska terminerna träffar man bara sina gruppkamrater under var termins mentorsträff (en del av kursen Professionell Utveckling), där en leg läkare/ST/specialist/överläkare träffar 4-gruppen för samtal samt genomgång av KI utdelat material.

Man delas sedan upp i grupper på de olika sjukhusen, och de har olika upplägg för hur de gör detta beroende på hur de lagt upp sina kliniska placeringar.
Skriv svar