Sida 1 av 1

Läkarp/biomedicinp svårt?

InläggPostat: 19 jun 2017, 15:27
av Gäst
Hej

Jag tog studenten från naturvetenskapsprogrammet för 3 år sedan. Jag har velat bli barnläkare sedan 10 års ålder. Intresserad av människokroppen, vill jobba med människor, tycker om att hjälpa andra, trivs på sjukhus. Kanske låter klyschigt men så känner jag.

Gymnasiet var tufft, främsta anledningen är att jag har reumatism. Betygssnitt 17,6. HP 0.9 ---> 1.55.

Har varit sjuk/jobbat som vårdbiträde dessa tre år efter studenten.

Nu till hösten ska jag flytta, har fixat lägenhet. Har sökt läkare, ssk, biomedicin. Vill verkligen börja plugga, det är dags nu. Jag har inte gett upp om läkare men vill ha en "backup". Vad ska jag läsa ssk eller biomedicin? Ssk kan jag tänka mig att jobba som (efter läkare) men biomedicin låter mycket intressantare (kurserna är lika läkarprogrammet). Dock leder biomedicin till en karriär som forskare, läkemedelsföretag etc vilket inte alls intresserar mig. Men något positivt med att läsa biomedicin är att jag kan tillgodoräkna mig moment/kurser om jag kommer in på läkare senare.

Hur tycker ni jag ska resonera och välja?

Jag är också lite rädd att jag inte ska klara av biomedicin, eller läkarprogrammet för den delen. Att jag inte är smart nog. Eller att jag ska bli sjuk. Någon läkarstudent eller biomedicinstudent som kan uttala sig om utbildningens arbetsbelastning? Har läst här på forumet om läkarstudenter som tycker att materialet i sig inte är svårt, det är bara mycket. Alltså borde man klara sig om man är normalbegåvad och lägger ner tid..? Tror ni det är samma på biomedicin?

Tacksam för svar! :)

(Osäker på vart jag skulle posta detta så fick bli på två ställen)