Sida 1 av 1

Nya utgåvor

InläggPostat: 15 okt 2012, 18:23
av Gäst
Hejsan!

Jag har inte riktigt alls jättebra koll på kurslitteraturen (läser T1) och de äldrekursare som jag har frågat har varit oeniga när det handlar om ny kurslitteratur. Därför vänder jag mig nu till er som har koll!

Måste, eller klart man inte måste, men är det verkligen en stor skillnad på de olika utgåvorna. Har en speciell bok i åtanke, nämligen Histology: a text and atlas av Ross. Vet någon om det är stor skillnad mellan 5:e och 6:e upplagan? Tycker att det är så svårt att veta inom vilka ämnen det är "OK" att ha den äldre upplagan och inom vilka det ej är det.

Tack på förhand! :glad:

Re: Nya utgåvor

InläggPostat: 17 okt 2012, 14:17
av MedStud
Gamla utgåvor är helt ok. Inget nytt har hänt inom histologi på väldigt länge, samma sak med anatomi. Kan du saker som fanns i läroböckerna för 10 år sedan kan du fortfarande bli en extremt bra läkare.

Det enda man förlorar är sidhänvisningar, och det finns ju knappt ändå på läkarprogrammet.

Re: Nya utgåvor

InläggPostat: 17 okt 2012, 14:22
av Gäst
MedStud skrev:Gamla utgåvor är helt ok. Inget nytt har hänt inom histologi på väldigt länge, samma sak med anatomi. Kan du saker som fanns i läroböckerna för 10 år sedan kan du fortfarande bli en extremt bra läkare.

Det enda man förlorar är sidhänvisningar, och det finns ju knappt ändå på läkarprogrammet.


Jaha okej.. så man behöver inte följa litteraturlistan till punkt och pricka?
tack för svaret! :)

Re: Nya utgåvor

InläggPostat: 17 okt 2012, 16:12
av Nils
Det gäller bara att vara aktsam så att boken man skaffar inte saknar något viktigt område som andra böcker har - i sådana fall behöver du komplettera det området, föreslagsvis via ett bibliotek (eller kanske låna en bok av en kursare).

Re: Nya utgåvor

InläggPostat: 04 nov 2012, 12:35
av medstud1
För övrigt är Ross Histology en av de bästa kursböckerna för hela preklin! Rekommenderas varmt! Med den kan man nästan slopa immunology och neuro science boken...nästan.