Sida 1 av 1

Abortmedverkan under utbildningen?

InläggPostat: 08 jul 2017, 22:32
av Agnes
Jag överväger att börja plugga medicin i höst. Väljer mellan det och en viss civilingenjörsutbildning, men just nu känner jag mig mest lockad av läkarprogrammet. En sak som får mig att tveka är att jag av etiska skäl är emot abort. Jag förstår naturligtvis att man under utbildningen måste inhämta teoretisk kunskap även inom detta område och det har jag inga problem med, det som bekymrar mig är däremot eventuella praktiska moment. Finns det något krav på att man på något sätt skall medverka vid aborter? Eller går det att slippa det under utbildningen? Hur ser det ut under AT:n?

Tacksam för svar från er läkarstudenter eller färdiga läkare!

Abortmedverkan under utbildningen?

InläggPostat: 11 jul 2017, 13:47
av Nils
Hej Agnes!
Jag har aldrig hört någonting om att det skulle vara något problem runt detta under grundutbildningen eller AT. Om du vill få en officiell, definitiv bekräftelse så kan du fråga studievägledningen vid de läkarprogram som du funderar på.

Abortmedverkan under utbildningen?

InläggPostat: 12 jul 2017, 17:17
av Agnes
Tack för svaret Nils! :)

Skönt att höra. Förstår ju att jag inte kommer kunna välja att specialisera mig inom gynekologi, men finns ju så mycket mer att inrikta sig mot inom läkaryrket. Då jag som sagt tycker det verkar vara en mycket spännande och givande utbildning/yrke så vore det ju tråkigt om en sådan liten del av hela utbildningen tvingade mig att välja bort det. Ska höra med den berörda skolans studievägledning också.