Sida 1 av 1

Svåraste lärosätet (högst fail rate)?

InläggPostat: 24 feb 2017, 13:31
av gast
Vilket lärosäte verkar vara svårast att genomgå läkarprogrammet på, sett till hur stor andel som genomsnittligt failar tentor?

Jag har för mig att jag i någon tidigare tråd läst att Linköping hade flest andel som failade sina tentor, och att det således (generellt) kan anses lite svårare att genomgå programmet där. Det spekulerades i att det kunde bero på deras PBL-upplägg och att det är otydligt vad som examineras.

(Jag är inte intresserad av vilket universitet som har "bäst" studenter utan bara vilket som verkar vara "svårare" att genomgå).

Svåraste (högst fail-rate)-lärosätet?

InläggPostat: 24 feb 2017, 16:51
av halu
Kan inte tänka mig att det är någon större skillnad. Alla ska kunna samma saker, alla har begåvade elever, alla har kliniskt verksamma lärare.

Svåraste (högst fail-rate)-lärosätet?

InläggPostat: 28 feb 2017, 13:26
av Student
Jag går KI och ibland när jag jämför med mina vänner i som går på GU vad dem måste lära sig så tycker jag det är rätt lätta saker. Inte lika mycket detaljer.
Sen betyder inte det att vi har en bättre utbildning. Bara en sak jag noterat helt enkelt.

Svåraste lärosätet (högst fail rate)?

InläggPostat: 04 maj 2017, 14:54
av KI-Student
Jag går också KI och när jag pratar med flera av mina vänner på GU i flertalet årskurser så verkar det som dem har mindre fokus på detaljer i kurserna och det verkar inte lika svårt / lika mycket fakta att lära sig.

Det enda ämnet då jag VET att det stämmer är biokemin, där KI tveklöst är svårare än GU. Annars är det kanske inte några "större" skillnader

Men såklart det är bara min uppfattning.
Tror det är svårt oavsett vart man går och man blir inte en bättre läkare på det ena eller andra lärosätet.