Sida 1 av 1

Tips för antagning, https://konstenattplugga.wordpress.com/

InläggPostat: 12 jun 2019, 21:14
av Gäst
Hej! Jag pluggar 3e terminen på läkarlinjen och har startat en blogg där jag delar med mig om livet som läkarstudent samt alla mina tips för antagning. Jag själv försökte med alla olika knep för att komma in och efter 3,5 år lyckades jag! Detta har gjort mig till en expert inom antagningsfrågor haha. Bloggen är nystartad och har ännu ej så många inlägg men uppdateras dagligen + tar gärna emot frågor om det är någon som vill ha tips :)
Här är länken. https://konstenattplugga.wordpress.com/

Tips för antagning, https://konstenattplugga.wordpress.com/

InläggPostat: 13 jun 2019, 11:26
av Gest
Spännande, kommer följa bloggen intensivt då jag sökt till läkarprogrammet i Umeå till hösten och har en chans att komma in via HP-kvoten.
Men den största frågan jag har är hur man förbereder sig bäst inför studierna, dvs vad kan jag göra i sommar för att ha de bästa förutsättningarna inför termin 1?

Tips för antagning, https://konstenattplugga.wordpress.com/

InläggPostat: 14 jun 2019, 13:59
av Ebi
vad kan jag göra i sommar för att ha de bästa förutsättningarna inför termin 1?


Chilla så mkt som möjligt, förkunskapsmässigt är det lugnt. Studierna handlar längs vägen mest om att plugga på rätt saker och du vet inte nu vad dessa kommer vara. Mållöst plugg i generell mening kring ämnet blir inte effektivt och kostar mer än det smakar. Du kommer behöva motivation och uthållighet, vilket jag tror du skapar bäst genom att vara extremt oambitiös inför starten.