Sida 1 av 1

Kunskapsskillnad mellan hp och betyg? [1.95 i hp - nu då]

InläggPostat: 14 apr 2016, 10:33
av lostboy
Rättade min preliminär resultatpapper nu och tydligen så får jag 1.95 i hp. Nu behöver jag läsa behörigheten för läkare. undrar bara, hade inte bästa betygen under gymnasiet :skam: :skam: :skam: och det krävds nästan 22.5.

kommer inte kunskapsnivån vara olika mellan oss hp:are och betygare ??.

och vilken universitet är bäst ?!?!?. står mellan göteborg och lund hahah

1.95 i hp nu då ??.

InläggPostat: 14 apr 2016, 11:20
av Gasten
Inlägget har raderats.
/ Moderator

1.95 i hp nu då ??.

InläggPostat: 14 apr 2016, 13:49
av Tesla
Inte märkt så stor skillnad mellan "HP:are" och "betygare" förutom att betygare nog har en bättre studieteknik - men sen har jag inte så bra koll på vilka som blev antagna i respektive kvot heller.

Ang. vilket universitet som är bäst så är det nog tämligen subjektivt. Lund har mer inslag av PBL och en mer rikt studentliv medan Göteborg är lite mer konservativ i sin undervisning(mkt föreläsningar) samt inte en lika utpräglad studentstad. Mitt tips till dig är att först och främst gå efter staden - du ska ändå bo där i minst 5,5år och om det sociala/praktiska fungerar smidigt så underlättar det plugget avsevärt.

Lycka till! :)

1.95 i hp nu då ??.

InläggPostat: 14 apr 2016, 22:02
av Eli
Om du tänkt läsa in behörigheten så tror jag inte du behöver oroa dig, då får du ju de naturvetenskapliga ämnena om du inte redan har dem. Svårt att svara på din fråga i övrigt då jag pluggade mycket på gymnasiet, men å andra sidan var det några år emellan det och att jag började på läkarprogrammet och jag klarade mig fint på den kunskapen jag hade. Kanske kan du plugga gymnasiekemin som finns sammanfattad här på läkarstudent.se om du inte känner att du har kunskapsgrunden?