Sida 1 av 1

Kön påverkar antagning?

InläggPostat: 23 jun 2008, 21:28
av karloz
Hej!
Jag har en fundering angående antagningen. På studera.nu står det:
Om två eller fler sökande har samma meritvärde ges platsen, om inte annat framgår vid respektive utbildning, i första hand till underrepresenterat kön.
. Hur ser det ut på läkarprogrammet? Magkänslan säger att det är fler tjejer än killar som söker och innebär det att man som underrepresenterat kön (killar isf.)har större procentuell chans att bli antagen?
/Kalle

Re: Kön?

InläggPostat: 24 jun 2008, 01:21
av Bernardo
vaddå skojar du eller ? Är det här ett skämt ? Skulle platser delas ut pga. kön snarare än lottning ?

Oroa dig inte, det är garanterat fler brudar som söker.

Re: Kön?

InläggPostat: 24 jun 2008, 10:06
av karloz
Om två eller fler sökande har samma meritvärde ges platsen, om inte annat framgår vid respektive utbildning, i första hand till underrepresenterat kön. Om inte detta kan skilja de sökande åt används lottning.
...

Om det finns 50 BG platser ska väl isåfall 25 tilldelas killar och 25 tilldelas tjejer... och om det garanterat är fler tjejer än killar som söker så blir det väl större procentuell chans för killar eller?? Finns det någon statistik för hur fördelningen killar/tjejer ser ut?

Re: Kön?

InläggPostat: 24 jun 2008, 11:56
av empezar
Jag tycker det är ytterst ojämställt att låta underrepresenterat kön gå före i kön. På vilket sätt blir man lika behandlad då? Är inte detta bara ett försök att få det att se ut som att det är jämställt? När det i verkligheten är tvärtom.

Re: Kön?

InläggPostat: 24 jun 2008, 17:22
av karl
Det där med att det är fler tjejer som söker ska ni inte vara helt säkra på... åtminstone till umeås intervjukvot inför HT08 var fler killar än tjejer som blev kallade..