Sida 1 av 1

Velig KI/Uppsala

InläggPostat: 11 dec 2010, 19:14
av loviz
hej!

undrar om ngn kan hjälpa mig.. har blivit antagen till uppsala, skitglad för det och har tackat ja! :tunga:

så börjar jag och min man vela :tokig:

har fått lite ändrade förhållanden här hemma (bor f.n. i Stockholm), och känner vi efter ordentligt så kanske mitt 2ahandsval KI egentligen kändes bäst...

Är det kört? Gilla läget och köra på i Uppsala? Har ju även sökt Pil, men antog att det resultatet också strykits, då jag inte kunnat se på studera.nu vad jag fick för poäng på det, det står bara "handläggning pågår". Någon som vet?

tacksam för svar..
Velarn

Re: Velig KI/Uppsala

InläggPostat: 11 dec 2010, 22:28
av alien
Hade du Uppsala som förstahandsval så är alla andra val du gjort strukna iom att du blev antagen till ditt förstahandsval.

Att PIL ligger kvar är väl att den ligger under en annan länk. Själva poängbeskedet har aldrig legat där utan på vanliga anmälan där samtliga poäng/betyg visas på respektive sökt plats.

Re: Velig KI/Uppsala

InläggPostat: 11 dec 2010, 22:29
av Nils
Ifall KI var lägre rangordnat än Uppsala så är KI struket och du kan inte längre ändra dig...

Du borde dock kunna fråga KI (antagnings-studievägledare för läkarprogrammet) om vilket resultat du fick på PIL, så att du kan få en känsla för hur goda dina PIL-odds skulle kunna vara en eventuell nästa gång innan du bestämmer dig...

Det är också möjligt att studera en termin i Uppsala och försöka bli antagen till KI under tiden. I händelse av antagning vid KI så kan du tillgodoräkna dig det du läste vid UU och ifall du inte blir antagen vid KI så har du åtminstone inte missat möjligheten att läsa den första terminen på läkarprogrammet.

Re: Velig KI/Uppsala

InläggPostat: 11 dec 2010, 23:24
av loviz
Tack för svar.. Svårt det där med rangordning, att bestämma för ganska många år framöver. Bra idé Nils, får nog kontakta KI iaf, få ett hum om hur bra det gick på Pil. Är det inte dock så att uppsalas studieplan ser rätt annorlunda ut? Kan man tillgodoräkna sig termin 1?
Jaja, det blir nog bra iaf!
Tack!

Re: Velig KI/Uppsala

InläggPostat: 12 dec 2010, 00:04
av Nils
Vet inte ifall det går att tillgodoräkna sig en hel termin men specifika moment borde iaf fungera.