Sida 1 av 2

37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 09 jul 2009, 17:28
av Emmsing
Jag kom in på mitt andrahandsval i Linköping. Är såklart jätteglad men vill ju helst till Lund. Är det omöjligt i BG kvoten med reservplats 37?

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 09 jul 2009, 18:28
av Lovisa
Jag var reserv 86 efter första urvalet till våren, då till Linköping, och hoppade till reserv 2 vid andra urvalet och kom sedan in. Jag var i BG/HP-gruppen. Så reserv 37 är ingen omöjlighet! Allt beror ju på hur mycket det börjar röra på sig när folk tackar nej, ändrar prio osv.

Förra hösten antogs ju 18 stycken reserver som inte hade kommit in på andra urvalet i Lund, så det kan röra sig mycket! Detta var då i BG/HP-gruppen.

Bara att hålla tummarna och vänta på antagning 2!

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 09 jul 2009, 22:32
av Nils
Emmsing skrev:Jag kom in på mitt andrahandsval i Linköping. Är såklart jätteglad men vill ju helst till Lund. Är det omöjligt i BG kvoten med reservplats 37?

Nej, det är inte omöjligt - men det är inte heller en platsgaranti, särskilt inte i dessa tider av lågkonjunktur.
Efter urval 2 bör det gå att säga säkrare.

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 10 jul 2009, 09:23
av Emmsing
Tack för svaren. Återkommer med reservplats efter andra urvalet. :) Kommer i annat fall börja i Linköping och kanske söka igen till våren. Tror ni att det går att tillgodoräkna sig hela terminen i Linköping?

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 11 jul 2009, 16:29
av dahlin
Det kommer tyvärr inte gå att göra under vårterminen 2010.

http://www.med.lu.se/plain/laekarutbild ... _studieort

Jag undrar av ren nyfikenhet, vad du hade? Själv hade jag 20,00 och 1,8 och blev antagen i lund.

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 11 jul 2009, 16:38
av Emmsing
dahlin skrev:Det kommer tyvärr inte gå att göra under vårterminen 2010.

http://www.med.lu.se/plain/laekarutbild ... _studieort

Jag undrar av ren nyfikenhet, vad du hade? Själv hade jag 20,00 och 1,8 och blev antagen i lund.Fast jag tolkar som att det går (från länken):

"Du som studerar på läkarutbildning vid annat lärosäte rekommenderas att anmäla dig till läkarprogrammet vid Lunds universitet via VHS på http://www.studera.nu . Om du blir antagen till nybörjarplats på termin 1 kan du ansöka om tillgodoräknande för tidigare studier i medicin. "

Så om jag söker på samma sätt som de som vill börja termin 1 och sedan ansöker om att tillgodoräkna min termin i linköping borde jag kunna börja på termin 2 i lund till våren?

Jag hade 20,0+1,6. Vet flera som kom in med det i Lund, hade väl bara otur i lottningen. Tänkte att det brukar alltid vara lite lättare att komma in till vårterminen. Hoppas du kommer trivas i Lund! Får se om vi ses till våren! ;)

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 13 jul 2009, 10:50
av Lovisa
Att tillgodoräkna sig första terminen i Linköping, till en annan ort är i princip omöjligt. Här i Linköping läser vi så annorlunda mot vad de gör på de andra orterna, att vi inte har läst samma saker, och därför inte heller kan tillgodoräkna oss det vi läst.

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 13 jul 2009, 19:21
av Nils
Lovisa skrev:Att tillgodoräkna sig första terminen i Linköping, till en annan ort är i princip omöjligt. Här i Linköping läser vi så annorlunda mot vad de gör på de andra orterna, att vi inte har läst samma saker, och därför inte heller kan tillgodoräkna oss det vi läst.

Det bör dock gå lite lättare att tillgodoräkna sig efter några terminer, t.ex. bör de olika programmen ligga relativt lika vid övergången mellan preklin och klin (med reservation för att denna verkar infalla vid olika tillfällen för olika program, på grund av diverse skillnader i programupplägg).

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 14 jul 2009, 15:46
av sorengard
Vi skulle kunna byta. Gjorde fel i min prioritetslista och kom in i Lund fastän det är mer fördelaktigt för mig att börja i Linköping :|

Re: 37:e reserv i Lund, omöjligt?

InläggPostat: 05 aug 2009, 20:49
av Emmsing
Jag är 6:e reserv nu efter andra urvalet i BG/HP kvoten i Lund. Vad tror ni? :)