Sida 1 av 1

Långa men få dagar?

InläggPostat: 05 okt 2016, 19:56
av Tipsa mig
Hej!
Läkarstudent här. Drömmer om en framtid då jag jobbar LÅNGA men FÅ dagar i veckan. Exempelvis 10h/dag, ca 3 dagar i veckan. Nu undrar jag vilket jobb detta skulle kunna vara? Öppen för alla förslag.

Långa men få dagar?

InläggPostat: 05 okt 2016, 20:07
av halu
Svårt kombination. Långa dagar ger komp, men sällan regelbundet. Hyrläkeri är mycket att göra, men oftast en hel vecka i taget. Om du vill ha regelbundet ledigt och hyfsad lön är nog allmänmedicin lättast.

Långa men få dagar?

InläggPostat: 05 okt 2016, 20:47
av Tipsa mig
halu skrev:Svårt kombination. Långa dagar ger komp, men sällan regelbundet. Hyrläkeri är mycket att göra, men oftast en hel vecka i taget. Om du vill ha regelbundet ledigt och hyfsad lön är nog allmänmedicin lättast.


Tack för tipset! Har dock inte hört om allmänläkare som jobbar >8h/dag. De brukar väl snarare dra ner på antalet timmar men fortsätta jobba 5 dagar/vecka? Detta är inte lockande för mig. Men visst, om det går att jobba 8-16 mån-onsdag som allmänläkare så är det iaf färre dagar, dvs nära nog! Tänker mig dock att det är svårt att hitta en arbetsgivare som är så pigg på ideen att anställa en ST-läkare på 60% (?) Jag VILL dessutom jobba mer än så, dock inte fler än 3d/v. Vill lägga resten av dagarna i veckan på att optimera min egen hälsa och välbefinnande genom fysisk träning, kreativitet, läsning, familj och vänner. Jobbar man 8-16, så är min erfarenhet att det är svårt att komma till skott med de där sakerna när man väl kommer hem. Väldigt annorlunda om man har hela dagen öppen.

Långa men få dagar?

InläggPostat: 05 okt 2016, 21:11
av Hakke1
Satsa på ST-allmänmedicin på vårdcentral på glesbygden så tror jag att de gladeligen tar emot dig även om du bara jobbar 60%. Oavsett kommer du vara billigare i drift än en stafett. Kanske går att ordna någon specialdeal med vårdcentralen, t.ex. att du roddar administration ett par timmar extra per dag utöver 8-17 när VC är öppen där du tidsmaximerar med patienter? Fri spekulation från min sida btw.

Långa men få dagar?

InläggPostat: 06 okt 2016, 15:10
av Hehe
Hehe
Estetisk medicin- botox.
Korta dagar,fria arbetstider och skön konto.
Dermatologi - lite salva.
Korta dagar,fria arbetstider och skön konto.

Långa men få dagar?

InläggPostat: 06 okt 2016, 15:13
av Gäst
Min hustru är allmännläkare.
Arbetar 2 dagar varannan vecka och 3 dagar varannan.Lite mer än 8 timmar /dag
sammanlagt 60%.
Har alltit arbetat så även under ST tiden.
Det är nog inte så svårt att hitta sådant ST.