Sida 1 av 1

Hur mycket tjänar en akutläkare på en akutmottagning?

InläggPostat: 17 jul 2016, 12:33
av TGCV
Hur mycket tjänar en Akutläkare på n akutmottagning i månadslön idag?

Hur blir man överläkare?

InläggPostat: 17 jul 2016, 13:22
av visitor
Akutsjukvård är en helt ny basspecialitet i Sverige så det har inte hunnit bli några renodlade överläkare eller en specialister än. De som finns i dag är för det mesta internmedicinare men även allmänläkare som har vidareutbildat sig.

Vad det gäller lönen finns som nämnts tidigare i tråden all statistik på Läkarförbundets sida så det är bara att logga in och titta. Grovt generellt kan man säga för alla oavsett specialitet:
UL ~ 25-30k
AT ~ 30k
ST ~ 40-50k beroende på år
Specialist 55k ökar varje år
ÖL ~ 70k
Sedan varierar det inom landet och tillägg för jour såklart. Jobbar du extra blir det snabbt mycket pengar. Observera att lönesättningen är individuell så har du extra meriter kan du få upp den.

Hur blir man överläkare?

InläggPostat: 17 jul 2016, 13:25
av Tcg
Vad menar du med "extra meriter"!?

Hur blir man överläkare?

InläggPostat: 17 jul 2016, 14:36
av visitor
Jag kan ge två konkreta exempel från min bekantskapskrets. Har en vän vars föräldrar är från utlandet. Han fick upp UL-lönen på sitt första vik. med ett par tusen med motiveringen att hand behärskar flera språk och på så sätt behövs inte tolk. Det gör att både tid och pengar kan användas mer effektivt. Ett par tusen låter inte mycket men procentuellt är det en hel del.

Har en fadder som innan hon börja var utbildad lärare med jobberfarenhet. Hon fick också ett par extra tusen i kuvert men viktigast av allt hon fick AT direkt med endast ett sommarvikariat i bagaget. Hon framhävde sina pedagogiska kunskaper. Något som är efterfrågat i allmänhet och i synnerhet på sjukhus som tar emot kandidater.