Sida 1 av 1

realistiskt att tro att man kan pendla från Stockholm?

InläggPostat: 08 jun 2018, 11:34
av gast
Hej.
Jag undrar om ni som är studenter på UU kan dela med er av hur schemat i stora drag ser ut veckovis. Förekommer det veckor där man åtminstone vissa dagar kan studera hemifrån för att slippa pendla till Uppsala eller är närvaron nödvändig även när man inte har föreläsning? Hur ligger föreläsningarna ? brukar de börja 8:00 ? brukar ni sluta kl 17:00 eller tidigare vissa dagar ?


tacksam för svar
mvh

realistiskt att tro att man kan pendla från Stockholm?

InläggPostat: 11 jun 2018, 21:50
av fd pendlare
Hej!

Jag pendlade från Stockholm de första åren liksom flera andra i min klass. Med tiden har de flesta flyttat till Uppsala, men vissa bor kvar i Stockholm och andra har flyttat dit. Att pendla är naturligtvis jobbigare än att bo en kvarts cykelväg från föreläsningen, men inte i närheten så jobbigt att det är bättre att avstå från utbildningen om det är läkare man vill bli.

Under preklin är det mycket föreläsningar som är frivilliga att gå på, så vill man kan man stanna hemma och plugga istället, men jag skulle rekommendera att gå på föreläsningarna åtminstone till en början om inte för att man annars lätt hamnar utanför det sociala. Det är sällan man har föreläsning mellan 8 och 17. Jag skulle rekommendera att ordna med cykel i Uppsala, från stationen tar det drygt tio minuter till BMC vilket gör att man kan ta ett tåg som går 30 minuter senare från Stockholm jämfört med om man tar bussen eller promenerar :glad:

realistiskt att tro att man kan pendla från Stockholm?

InläggPostat: 28 jul 2018, 16:34
av nuvarande pendlare
Fullt möjligt! :ja: Jag åkte med sl under första året, tills jag insåg att jag sparade mer än 30min på att ta sj-tågen. Kostar inte mycket mer än sl-kortet heller och fungerar mycket bättre att plugga samt sova på, i jämförelse med pendeln. Mer info om det kombinerade sj+sl-kortet hittas på movingo.se!

realistiskt att tro att man kan pendla från Stockholm?

InläggPostat: 24 aug 2019, 18:55
av Guest
Hej! En fråga till er som läser/läst termin 6-11: hur jobbigt är det med att pendla till kliniker? Är det inte mycket stressigt att åka tåg från Uppsala till Falun exempelvis och sedan tillbaka till Uppsala på fredagar?