Landsting har börjat uppmärksamma läkarstudenter i Polen

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:glad: :ja: :ler: :skrattar: :cool: :tummeupp: :ledsen: :nej: :olycklig: :velig: :oj: :vitflagg: :neutral: :huh: :nja: :perplex: :tokig: :sliten: :blinkar: :tunga: :lurig: :visslar: :ful-ler: :himlar: :blundar: :glor: :doh: :arg: :bitter: :tummener: :oskyldig: :ond: :betagen: :konfys: :sover: :smart: :ninja: :skam: :rodnar: :pinsamt: :skraj: :w00t: :strålande: :tummarupp: :party: :telefon: :kyss: :tur: :censur:

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Landsting har börjat uppmärksamma läkarstudenter i Polen

Landsting har börjat uppmärksamma läkarstudenter i Polen

av Nils » 29 jun 2010, 17:43

http://www.lakartidningen.se/07engine.p ... leId=14698

I ovan länkade artikel berättas det om en arbetsmarknadsdag som anordnades på plats i Gdansk, där representanter för de nordliga landstingen har träffat svenska läkarstudenter i hopp om att kunna rekrytera dem. Rekryterarna har upplevt ett för dem ovanligt starkt intresse, jämfört med andra mässor, vilket möjligen kan förklaras av att de svenska läkarstudenterna i Polen vanligtvis känner sig "försummade av det svenska samhället". Det verkar dock som att situationen kan vara på väg att förbättras för de svenska läkarstudenterna i Polen och nästa gång skall även Socialstyrelsen (kanske) vara med på besöket.


http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=14699

Det har även inletts ett samarbete mellan läkarutbildningen i Gdansk och Kalmar läns landsting (KLL) som från och med denna sommar tillhandahåller "ett 20-tal skräddarsydda avlönade praktikplatser" (500 kronor/dag). Detta är goda nyheter för de svenska läkarstudenterna i Gdansk, där fyra veckors praktik under sommaren är obligatorisk under flera läsår. De läkarstudenter som är särskilt intresserade av psykiatri har, utöver dessa fyra veckor, även möjlighet att få fyra extra veckor med arbete.

Något dylikt samarbete fanns ej tidigare mellan något svenskt landsting och Gdansks läkarutbildning. Från KLL:s sida har det varit en positiv upplevelse och de svenska läkarstudenterna i Gdansk har gjort ett gott intryck:
– När vi träffat de här ungdomarna har de varit oerhört positiva. De visar ett stort engagemang och ett enormt intresse. De lever under helt and­ra omständigheter än medicinstuderande i Sverige.
http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=14701

Det är också möjligt att Socialstyrelsen i framtiden kan komma att tillåta utländska svenska läkarstudenter att arbeta som (icke legitimerade) underläkare i Sverige.

Upp